Reisbijstandsverzekering noodzakelijk?

Heeft u nog een reisbijstandsverzekering nodig als u al aangesloten bent bij een ziekenfonds?

Zoals iedere Belg bent u aangesloten bij een ziekenfonds die tussenkomt in uw medische kosten als u iets overkomt. Waarom zou u dan nog een reisbijstandsverzekering nodig hebben? U wilt namelijk geen tweemaal betalen voor eenzelfde verzekering. Klopt dit wel? Kan u met een gerust gemoed op vakantie vertrekken en rekenen op de tussenkomst van het ziekenfonds?

U geniet net van een welverdiende vakantie in het zonnige Frankrijk, waar u plots een harstilstand krijgt. U wordt opgenomen in het dichtstbijzijnde ziekenhuis en gelukkig waren ze er net op tijd bij en is uw gezondheidstoestand, na een kort verblijf in het ziekenhuis, stabiel. Uw partner en kinderen willen zo snel mogelijk terugkeren naar België waar u de verdere verzorging na verder zetten in een Belgisch ziekenhuis.

U wordt gerepatrieerd met de tussenkomst van uw ziekenfonds maar uw partner en kinderen moeten de vervroegde terugreis zelf regelen en bekostigen. U komt thuis en u verneemt van uw ziekenfonds dat zij niet kunnen tussenkomen in de kosten van hospitalisatie in Frankrijk. Waarom? U was opgenomen in een privéziekenhuis en dit betekent dat er geen tussenkomst is van het ziekenfonds.

Was het geen privéziekenhuis, dan nog moet u rekening houden met het feit dan de ziekenfonds werken met een vrijstelling, een deel van de kosten zullen niet terugbetaald worden. Zo ook bijvoorbeeld, is er geen tussenkomst als u in een eenpersoonskamer heeft verbleven.

Wat gebeurt er als ik vervroegd naar huis kom omdat er een probleem voordoet op het thuisfront? Jammer genoeg zal het ziekenfonds ook niet tussenkomen omdat u zelf geen medische problemen hebt.

Een reisbijstandsverzekering is dus zeker geen overbodige luxe !
Een reisbijstandsverzekering kan aangevuld worden met een annulatieverzekering, bagageverzekering, bijstand voertuig, … Wij kunnen er voor zorgen dat u niet hoeft wakker te liggen van onvoorziene omstandigheden tijdens uw vakantie !