Betalen in het buitenland? Even makkelijk als thuis.

 Met veel cash geld op reis vertrekken, da’s geen goed idee. Maar wat moet u dan wel doen? Want op vakantie wilt u natuurlijk ook niet zonder geld komen te zitten. De oplossing? Verschillende betaalmiddelen meenemen! We zetten de mogelijkheden voor u op een rij, zodat u gerust op reis kunt vertrekken.

Betalen met uw bankkaart: handig als u binnen Europa reist.

Met de juiste kaarten op zak en online banking betaalt u in het buitenland even makkelijk als thuis.

Maestro is standaard op uw bankkaart aanwezig voor verrichtingen in Europa. U haalt er geld mee af en u betaalt ermee in maar liefst 56 landen (Europese landen, overzeese Europese gebieden en Turkije), net zoals u dat in België doet. Want Maestro biedt u dezelfde mogelijkheden als Bancontact.

Binnen de eurozone kost geld afhalen aan een bankautomaat evenveel als een binnenlandse geldopneming en in winkels zijn er aan betalingen met Maestro geen kosten verbonden. Wanneer u door Europa reist, herkent u de geldautomaten en de winkels waar u met Maestro kunt betalen aan het Maestro-logo.

Laat uw bankkaart activeren voor gebruik buiten Europa

Als u uw bankkaart overal ter wereld wilt gebruiken, laat dan de Maestro-functie op uw kaart tijdelijk openstellen voor gebruik buiten Europa. De gratis activering gebeurt binnen de 3 werkdagen. Kom langs bij ons op kantoor en wij doen het nodige.

Betalen met uw kredietkaarten: nu wereldwijd uitgeven, later betalen

Met een Visa-kaart komt u nog een heel eind verder! Het is een veilig, snel en handig betaalmiddel dat wereldwijd wordt aanvaard. U betaalt geen transactiekosten voor verrichtingen, ook niet in het buitenland. Voor geldopnemingen aan een automaat betaalt u wel kosten.

Wat u uitgeeft, betaalt u niet onmiddellijk, want uw uitgaven gaan slecht één keer per maand van uw zichtrekening. U kunt standaard 2.500 euro per maand uitgeven met uw kredietkaart, maar u kunt ook tijdelijk een hogere limiet aanvragen, hiervoor komt u best langs op ons kantoor.

Bij uw zichtrekening kunt u tot 2 gratis VISA Classic kredietkaarten (1 per rekeninghouder) aanvragen. En daarvoor hoeft u niets extra te betalen. Om van deze kaart gebruik te kunnen maken, moeten er maandelijks wel voldoende inkomsten op uw rekening komen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, hebt uw Visa-kaart nog voor u met vakantie gaat in uw bezit.

Is reizen echt uw ding? Dan is de VISA premiumplusgeknipt voor u. U geniet niet alleen het betaalcomfort van een Visa-kaart, u krijgt ook bijstand tijdens uw reis en financiële tussenkomsten bij ongemakken tot een annulatieverzekering. Betaal uw buitenlandse reis met uw Visa-premiumpluskaart en het zit er allemaal bij. Ook voor gewone aankopen bent u met deze kredietkaart goed verzekerd. En dat voor slechts 4,40 euro per maand!

Cash geld?

Een kopje koffie op een terrasje of een ijsje op het strand: af en toe hebt u tijdens uw vakantie cash nodig. Misschien bent u te laat om vreemde munten te bestellen bij uw bank. En niet alle banken bieden die mogelijkheid nog aan: het is immers even makkelijk, zo niet nog makkelijker, om gewoon in het land van bestemming geld af te halen aan een automaat bij aankomst.

Als u toch graag wat cash geld op zak hebt bij vertrek, kunt u evengoed een paar eurobiljetten meenemen. De euro is immers in meer en meer landen een gangbaar betaalmiddel. Ook in landen of streken waar het niet de officiële munt is.

Neem uw bank mee op reis

Steeds een heldere kijk op uw budget houden komt altijd van pas, zeker op reis.

Zo gaan de aankopen en geldopnemingen met uw bankkaart onmiddellijk van uw zichtrekening, terwijl de uitgaven met uw kredietkaart slechts 1 keer per maand in rekening worden gebracht en gedebiteerd van uw zichtrekening. En dan is het handig om het totaalplaatje te kunnen zien.

Met onze Mobile Banking app kunt u van op uw smartphone of tablet de uitgavenlimiet of de historiek van uw Visa-kaart raadplegen, weet u hoeveel er op uw rekening staat en kunt u verrichtingen uitvoeren.

En met uw bankkaart en kaartlezer hebt u toegang tot pc-homebanking  zodat u ook van op elke computer met een internetverbinding, waar ook ter wereld uw rekening kunt checken. Stop de kaartlezer dus zeker in uw bagage!

Tip: activeer de app mobile banking service voor uw vertrek. Voor de registratie hebt u uw bankkaart en kaartlezer nodig.

Goed om te weten

  • Steek niet al uw kaarten en cash geld in één portefeuille. Bewaar bijvoorbeeld ook iets in de kluis van uw hotelkamer. Zo komt u niet in de problemen bij diefstal of verlies.
  • Uw pincode moet geheim blijven: schrijf ze dus zeker nergens op.
  • Check de vervaldatum van uw bank- en kredietkaarten. Vervang indien nodig uw kaarten voor u op reis vertrekt.
  • Betalen met een kaart is veel veiliger dan cash.

Wordt uw kaart ondanks alle voorzorgen gestolen of raakt ze verloren? Of wordt ze ingehouden door een geldautomaat? Onderneem onmiddellijk actie!
Bel Card Stop op het nummer + 32 70 344 344 om uw kaart te laten blokkeren: 7 dagen in de week en 24 uur per dag bereikbaar.

Tip: Card Stop vraagt altijd uw rekeningnummer. Leer het dus uit uw hoofd! Of sla het rekeningnummer op in uw gsm.

Visa-kaart aanvragen? De Maestro-functie van uw bankkaart laten activeren voor gebruik buiten Europa?

Kom hiervoor graag langs in ons kantoor.

Als u een st@rt2bank zichtrekening hebt, vraagt u uw Visa-kaart online aan via homebanking.